
סוגים של סרטן צוואר הרחם נקראים על שם התאים שבהם הם מתחילים
קרצינומה של תאי הקשקש - תאים שטוחים ודקים המכסים את פני השטח החיצוניים של צוואר הרחם (אקטוצווארי). סרטן תאי הקשקש נקרא קרצינומה של תאי הקשקש, ומהווה כ-80-70% מכלל מקרי סרטן צוואר הרחם (אגודה למלחמה בסרטן)
אדנוקרצינומה סרטן תאי הבלוטה – תאים בצורת עמודים המכסים את פני השטח הפנימיים של צוואר הרחם (תעלת צוואר הרחם או אנדו-צווארי). סרטן תאי הבלוטה נקרא אדנוקרצינומה, והוא סוג פחות שכיח (כ-25% מהמקרים), מתחיל בתאי הבלוטה של צוואר הרחם. קשה יותר לאבחן אדנוקרצינומה מכיוון שהיא מתרחשת גבוה יותר בצוואר הרחם וקשה יותר למצוא את תאי הבלוטה הלא תקינים.
קרצינומות אדנוסקוואמוסיות - מספר קטן של סרטן צוואר הרחם כולל תאי קשקש וגם תאי בלוטות. סוגי סרטן אלו ידועים בתור קרצינומות אדנוסקוואמוסיות או קרצינומות מעורבות. סוגים נדירים אחרים של סרטן שיכולים להתחיל בצוואר הרחם כוללים קרצינומה של תאים קטנים וסרקומה צוואר הרחם.
מה כולל אבחון סרטן צוואר הרחם?
אבחון סרטן צוואר הרחם מתבצע בדרך-כלל בעקבות תסמינים מחשידים ומבוסס על
בדיקה גופנית וגניקולוגית
קולפוסקופיה ולקיחת ביופסיה באמצעות גרידה או קונזיציה
כמו כן מבצעים הדמייה של האגן והבטן (באמצעות, US, CT או PET CT)
בדיקות דם הכוללות תפקודי כבד, כליה.
מה כולל הטיפול בסרטן צוואר הרחם?
ההחלטה על אופן הטיפול בסרטן צוואר הרחם יעשה לארח הערכה מקיפה של הצוות הרפואי .
טיפול ניתוחי :
הטיפול בסרטן צוואר הרחם יעשה באמצעות ניתוח לכריתת הגידול ולאיסוף מידע על התפשטות מיקרוסקופית של המחלה שאינה נראית לעין, כגון מחלה מיקרוסקופית בבלוטות הלימפה.
ניתוחים - הסבר מלא
טיפול סיסטמטי (בכל הגוף):
בהתאם למצב האישי של כל אחת, יכולים להחליט שניתוח לא יכול לטפל במחלה.
במקרה כזה מחליטים על טיפול סיסטמטי אשר יכול לכלול קרינה חיצונית, קרינה פנימית (ברכיתרפיה) וכימותרפיה.
לעיתים ניתן טיפול כימותרפי במקביל לטיפול הקרינתי, משום שסוגים מסוימים של טיפולים כימיים מעצימים את השפעתה של הקרינה. לכן, בסרטן צוואר הרחם - כמו גם בסוגי סרטן אחרים - נעשה שימוש בשילוב של כימותרפיה במינונים נמוכים עם קרינה, כדי לשפר את תגובת הגידול לטיפול הקרינתי.
קו שני לסרטן צוואר הרחם: מטופלות סרטן צוואר רחם גרורתי עשויות להיות מתאימות לטיפול מיוחד. שאלי את הרופא.ה שלך על האפשרויות השונות.
תרופה נוספת המצויה בשימוש תרופה ביולוגית המכילה נוגדן שחוסם את היווצורתם של כלי דם חדשים בסביבת הגידול, משום שגידולים סרטניים תלויים בגיוס כלי דם חדשים כדי להבטיח המשך אספקת חמצן וחומרי מזון לצורך גדילתם. שאלי את הרופא.ה שלך על האפשרויות השונות.
קבוצת תמיכה - נשים למען נשים : https://www.facebook.com/groups/cervicalcancergroupisrael
